Dagtilbud

Naturvejlederne Sønderborg er en fast del af dagtilbuddet i Sønderborg Kommune. Vi samarbejder med alle 52 børnehaver om undervisningsforløb/naturskoleforløb som passer til de enkelte grupper.

Alle børnehaver tilbydes at komme med en naturvejleder på tur. Enten på en af vores 3 naturskoler eller ude i det lokale naturområde.

Vores naturvejledning understøtter de pædagogiske læreplaner og vi forsøger altid at tilpasse vores ture så dagene bliver så relevante og faglige som muligt. Det gør vi ved at have kontakt til den medfølgende pædagog inden besøget og derved afstemme forventninger. Så kan vi bedre samarbejde med pædagogen på selve dagen om dagens emne og det er vores mål at give mulighed for at pædagogen og børnene kan arbejde videre med emnet hjemme i børnehaven efter besøget.
Det betyder, at ligesom vi stiller krav til os selv om at kunne formidle vores natur til de forskellige målgrupper, så stiller vi krav til at pædagogen er en aktiv del af naturskoleforløbet.

Vi laver naturvejledning om stort set alle naturfaglige emner. I kan læse mere om naturskoleforløbene i vores katalog her.

Hvordan I booker et naturskolebesøg kan I læse mere om i boksen.

ISSUU

Husk at et besøg på naturskolerne oftest foregår udenfor – husk derfor:

– Praktisk tøj og fodtøj

– En stor madpakke og noget at drikke

Det er muligt at booke dit Naturskolebesøg to gange årligt. I maj/juni booker du til efteråret og i november/december til foråret.

Du booker ved at ringe ind på tlf: 88 72 44 22 i tidsrummet 9 – 15.

Næste booking er:
19. og 20. november 2024

Du kan komme på besøg på de tre naturskoler – læs mere om dem her.