Naturskolerne

Sønderborg Naturcenter ligger på gården Frydendal, en del af Center for Verdensmål på Kær Vestermark.

Sønderborg Naturcenter har siden maj 2022 været Naturvejledernes samlede base, hvor der er undervisningslokaler, grejbank og gode udendørs faciliteter. Her tilbyder Naturvejlederne ture som handler om biodiversitet, vild mad, undersøgelser af livet i et vandhul og meget meget mere.

Området Kær Vestermark er 134 ha. natur, som ligger lige nord for Sønderborg by. Her er stier til vandring, cykling eller ridning, overnatningsmuligheder i shelters og en handicapvenlig fiskebro. Man kan studere fuglelivet fra fugleskjulene eller tage et udkig over hele området fra Støvlen – den overdækkede grillhytte.

Den store shelterplads på Kær Vestermark kan bookes af større grupper, institutioner mfl. – book her. “Bæredygtig bålhytte for alle” kan bookes her.

Find os:

Sønderborg Naturcenter
Skydebanevej 1
6400 Sønderborg

(OBS! Google kan ikke finde Skydebanevej 1, se kortet herunder)

Skal du med bus til Sønderborg Naturcenter / Kær Vestermark, så tag Bus nummer 8 og stig af på Kær Vestermark.

Fiskbæk Naturskole opstod i 2008, som et samarbejde mellem Gråsten Landbrugsskole og Sønderborg Kommune. Et samarbejde mellem en naturskole og en landbrugskole er unikt i Danmark,

og det giver nogle helt særlige muligheder for at vise børn og andre interesserede, hvor deres mad kommer fra.
Udover landbrugsformidling tilbyder naturskolen en masse sjove, spændende og lærerige oplevelser i naturen.
Derfor er Fiskbæk Naturskole stedet, hvor natur og landbrug mødes.

Naturskolen har til huse i en gammel kostald.
Hjertet af naturskolen er det store naturskolelokale med det store indendørs bålsted og en masse forskellige arbejdsstationer.
Ligeledes er der udenfor et stort bålsted med tilhørende bordebænkesæt.

Med naturskolens unikke beliggenhed på Gråsten Landbrugsskole, er de en fantastisk mulighed for at bruge landbrugsskolens faciliteter. Det betyder, at naturskolen har 160 malkekøer og 400 søer samt deres afkom lige udenfor døren.
Desuden er der hele 230 hektar at boltre sig på. Landbrugsskolens arealer grænser op til Roden Skov, Som naturskolen og flittigt gør brug af.

Find os:

Fiskbæk Naturskole
Fiskbækvej 15
6300 Gråsten

Skal du med bus til Fiskbæk Naturskole, så skal du stige af ved busstoppestedet ved Sønderborg Landevej ved Fiskbækvej lidt udenfor Gråsten. (Firmaet Heissel ligger på hjørnet). Fra busstoppestedet og til Fiskbæk Naturskole er der ca. 1 km.

Nordals Naturskole har til huse i dem opbygget ladebygning ved Sjelleruphus i Nørreskoven på Als. Her danner bygningen og området rammerne for naturskolens naturvejledning.

Naturskolen rummer en større samling af udstoppede dyr, flotte vægmalerier og masser af undervisningsgrej som indgår i læringen om naturen og dens sammenhæng. Naturskolen benytter Nørreskoven og området omkring naturskolen til sine ture og arrangementer men tager også gerne ud i jeres lokalområde.

Rundt om naturskolen, er der etableret en motorikbane, et kæmpe shelter (Den grønne diamant), tipiplads samt et primitivt undervisningslokale (Jagtstuen) beliggende ned til Lillebælt.
Med disse mange faciliteter kan naturskolen rumme flere arrangementer på samme tid og man kan derfor både komme på tur med naturvejleder og på egen hånd.

Nørreskoven hvor naturskolen er beliggende, består af 740 hektar fantastisk spændende skov som ligger lige ned til kanten af lillebælt.
Skoven rummer hovedsaglig løvskov, men rummer også granbevoksninger, masser af fortidsminder, strand, kyst, mose og søer.

Alt dette giver utrolig mange muligheder for ophold og undervisning i naturen.

Find os:

Nordals Naturskole
Holmvej 33
6430 Nordborg

Skal du med bus til Nordals Naturskole, så skal du stige af i Guderup. Herfra er der ca 3 km ud til Nordals Naturskole.