Skoler

Naturvejlederne Sønderborg er en fast del af folkeskolernes undervisning. Vi samarbejder med alle 17 folkeskoler om undervisningsforløb/naturskoleforløb som passer til de enkelte årgange og elever.

Alle skoleklasser fra 0. – 10. klasse tilbydes at komme med en naturvejleder på tur. Enten på en af vores 3 naturskoler eller ude i det lokale naturområde.

Vores naturvejledning (undervisning) understøtter de fælles faglige mål og vi forsøger altid at tilpasse vores ture så undervisningen bliver så relevant og faglig som muligt. Det gør vi ved at have kontakt til den medfølgende lærer/pædagog inden besøget, ved at samarbejde med læren/pædagogen på selve dagen om dagens emne og ved at give mulighed for at læreren og eleverne kan arbejde videre med emnet hjemme på skolen efter besøget.

Det betyder, at ligesom vi stiller krav til os selv om at kunne formidle vores natur til de forskellige klasser, så stiller vi krav til at læreren er en aktiv del af naturskoleforløbet.

Vi laver naturvejledning om stort set alle naturfaglige emner. I kan læse mere om naturskoleforløbene i vores katalog her.

Vi tilbyder også naturskoleforløb inden for Madkundskab og Håndværk og Design. Se mere i kataloget.

Hvordan I booker et naturskolebesøg kan I læse mere om i boksen.

Kano, snorkling og SUP med udskolingen

SKal du have din klasse med til en vandaktivitet, så se mere her.

Husk at et besøg på naturskolerne oftest foregår udenfor – husk derfor:

– Praktisk tøj og fodtøj

– En stor madpakke og noget at drikke

4Det er muligt at booke dit Naturskolebesøg to gange årligt. I maj/juni booker du til efteråret og i november/december til foråret.

Du booker ved at ringe ind på tlf: 88 72 44 22 i tidsrummet 9 – 15.

Næste booking er:
19. og 20. november 2024

Du kan komme på besøg på de tre naturskoler – læs mere om dem her.