Vandaktiviteter med udskolingen

Kano, snorkling og SUP med udskolingen

Vi tilbyder fede ture i kano, på SUP eller i en snorkeldragt. Her bliver eleverne præsenteret for nogle helt unikke læringsrum hvor teori bliver til praksis.

Ved disse ture stiller vi store krav til at proceduren bliver overholdt. Det betyder at alle retningslinjerne skal overholdes før vi må tage eleverne med på tur på eller i vandet.

Vi stiller krav til forsikring, evne til at kunne svømme, forældre/værgeunderskrift samt til den medfølgende lærers kunden.

I kan finde retningslinjerne herunder.

Husk at vi er udenfor hele dagen, og at det ofte er koldere på vandet, så husk:

– Tøj der må blive vådt, håndklæde og skiftetøj.

– En stor madpakke og noget at drikke

– Udfyldt forældre/værgebrev

Så er det ud i bølgen blå. På denne dag starter vi med at lære forskellige teknikker og færdigheder i forbindelse med kanosejlads. Når man sejler i kanoer er der brug for en god portion samarbejde og man får en fælles naturoplevelse på vandet. Efter nærmere aftale vil det også være muligt at lære selvredning og makkerredning i kanoerne.

Bemærk at der skal medfølge to voksne på denne dag, hvoraf mindst én skal have bassinprøve og gennemført Naturvejledernes kanokursus. Lokaliteten den pågældende dag afhænger af vejr og vind.

Alle elever skal kunne svømme 200 m og have en forældreunderskrift for deltagelse.

Download forældrebrev her.

Se denne video sammen med eleverne inden kanoturen.

 

Kan man gå på vandet? Det kommer vi nok ikke til, men det bliver tæt på når vi skal på Stand Up Paddle Board. Vi øver forskellige teknikker og lærer forskellige færdigheder inden vi sejler en tur op og ned af kysten.

Vi kan sejle med en halv klasse af gangen og derfor skal der laves en aktivitet på land med den anden halvdel inden vi bytter.

Bemærk at der skal medfølge to voksne på denne dag, hvoraf mindst én skal have en opdateret bassinprøve. Lokaliteten den pågældende dag afhænger af vejr og vind. Alle elever skal kunne svømme 200 m og have en forældreunderskrift for deltagelse.

Download forældrebrev her.

Vi dykker under havets overflade og finder den indre havbiolog frem. Iført våddragt og snorkelmaske lærer vi den grundlæggende snorkelteknik og sikkerhed under vand. Med hovedet i havet og kroppen i bevægelse ser vi nærmere på havets dyr og planter i deres eget element og undersøger det vi indsamler.

Bemærk at der skal medfølge mindst én lærer, der skal have bassinprøve. Lokaliteten den pågældende dag afhænger af vejr og vind.

Alle elever skal kunne svømme og have en forældreunderskrift for deltagelse.

Download forældrebrev her.